Розмови про корупційні явища в системі української митниці точаться давно, однак так відверто раніше про це не говорилось. Нині ж з проблемою, яка існує не один день, почали стикатись навіть відомі українці.

Так, у сторіз свого Instagram на роботу працівників митниці поскаржився легендарний пілот, майор Повітряних сил ЗСУ та Герой України Вадим Ворошилов.

28-річний військовий льотчик із позивним Karaya та один із найкращих українських пілотів-винищувачів Вадим Ворошилов висловив обурення тим, що працівники митниці на прикордонному пункті "Устилуг" (Волинь) вимагають гроші з громадян для швидкого проходження контролю. Про це льотчик дізнався від дружини, яка застрягла у заторі на кордоні з Польщею.

"Що не так з митною службою та коли це закінчиться? Дружина знаходиться на пункті пропуску Устилуг з 6:00 ранку, на даний момент вже 9 годин там. Черга автомобілів взагалі не рухається, але найцікавіше інше, що величезна кількість цивільних авто проїжджає поза чергою і, як кажуть громадяни, котрі стоять у черзі, що її можна оминути за певну грошову винагороду!!! С#ка, у мене в голові просто дисонанс, як таке може бути?" - розповів він.

Вадим Ворошилов натякнув, що, мабуть, настав час навести лад на митниці, адже поки одні на "теплих посадах" наживаються на українцях, інші проливають кров за їхню свободу.

"Хтось має стримувати ворога та захищати із зброєю в руках тих митників на пункті пропуску "Устилуг", щоб вони спокійно заробляли на громадянах України? Якось так виходить… Чи я чогось не розумію, чи мене дезінформували, просто не знаю", - додав пілот.

У Волинській митниці журналістам вже повідомили, що на "Устилузі" постійно є черги на виїзд, і зранку 28 липня легкових авто там дійсно стояло близько 70. Разом з тим, там додали, що митна служба займається оформленням товарів, які везуть люди через пункти пропуску, а в'їзд на пункт пропуску контролюють прикордонники.

Зі слів речниці Волинського прикордонного загону Маргарити Вершиніної, "Устилуг" – єдиний пункт пропуску на Волині, в якому здійснюється оформлення легкового транспорту жителів Волинської та прилеглих центральних і північних областей України, оскільки в пункті пропуску "Ягодин" здійснюється лише пропуск вантажних транспортних засобів.

Також працівники "Устилуга" попросили громадян не навішувати ярлики недоброчесності на всіх прикордонників, правоохоронців, держслужбовців та нагадали про категорії громадян, які відповідно до законодавства України мають право першочергового проходження кордону.

Нагадаємо, 5 грудня Президент України Володимир Зеленський постановив присвоїти Вадиму Ворошилову звання Героя України та вручити орден "Золота Зірка".

Читайте також:

Церковне свято 30 липня: що заборонено у день пам'яті великомучениці Марини

Буде дуже прикро: хто із пенсіонерів ризикує провалити перевірку та залишитися без пенсії

Путін почне заїкатися: у бік Росії полетіли північнокорейські ракети. Що сталося

Не встигають тікати: новий і потужний удар по Севастополі. Росіяни в паніці