Україна, захищаючи свою територіальну цілісність від Росії, використовує абсолютно різні види озброєння, які не суперечать міжнародним конвенціям та праву. Але іноді трапляються дуже вражаючі події, які складно перевірити.

Згідно з інформацією, опублікованою Financial Times , Збройні сили України використовували ракети, зроблені в Північній Кореї, для обстрілу російських позицій під Бахмутом. Північнокорейські снаряди, що застосовуються в радянській РСЗВ Град, є ненадійними і часто дають осічку або вибухають. Проте Україні потрібні будь-які доступні ракети для захисту своєї території від терориста-гіганта, який після розпаду СРСР заграбав собі всю зброю на континенті.

Зазначається, що українські військові не розкрили деталі, проте згадали, що ці ракети вилучили з корабля дружньої країни. Матеріал також вказує, що Північна Корея є одним із небагатьох союзників Росії, тому малоймовірно, щоб вона поставила ці боєприпаси Україні самостійно.

Цей факт свідчить про складну ситуацію озброєнь та потреби України в ефективних боєприпасах у світлі конфлікту з Росією. Однак залишається незрозумілим, яка саме дружня країна поставила ці стратегічно важливі ракети українським силам, і якою є реакція на це Північної Кореї.

Читайте також:

Поїхав до Кобзона: Путін втратив у бою свого улюбленого скандального журналіста. Фото

Це вже повний кінець для Путіна: навіть його друзі з ПАР попросили ордер на арешт, якщо він приїде на саміт

Путіна вже попередили про нові удари Кримським мостом. Що відомо