Українські споживачі в липні зіткнуться з підвищенням тарифів на електроенергію, що вплине на суми платіжок. Середня сума збільшиться з 237,6 до 435,6 гривні з розрахунку, що українські сім'ї в середньому споживають близько 165 кВт*год електроенергії на місяць.

Докладніше про те, скільки доведеться заплатити за електрику у липні, інформує Обозреватель.

Прогнозується, що підвищення тарифів на електрику дозволить компенсувати зростання витрат на генерацію електроенергії. Раніше українці платили суттєво нижче за вартість виробництва.

Міністерство енергетики наголошує на необхідності фінансування ремонтних робіт. Безліч об'єктів енергетичної інфраструктури постраждали і були зруйновані внаслідок російських ракетних атак. Щоб компенсувати ці збитки було вирішено підвищити тарифи на електроенергію. У той же час повномасштабна війна призвела до скорочення споживання електроенергії бізнесом.

З 1 червня в Україні було запроваджено єдиний тариф на електроенергію, що становить 2,64 гривні за 1 кВт*год. Раніше існували два тарифи: 1,44 гривні за 1 кВт*год при використанні до 250 кВт*год та 2,64 гривні за 1 кВт*год при використанні понад 250 кВт*год.

Рішення про перегляд тарифів на електрику було ухвалено Кабінетом Міністрів після розгляду кількох варіантів. Було запропоновано зберегти різні тарифи на електрику в залежності від обсягу споживання електроенергії, проте українські сім'ї в середньому використовують близько 160 кВт*год. на місяць, тому було вирішено встановити єдиний тариф на електрику, який могли б скористатися більшість сімей.

Таким чином, з 1 липня українські споживачі зіткнуться із підвищенням тарифів на електрику, що призведе до збільшення сум платіжок за електроенергію.

Читайте також:

Нові тарифи на воду із 1 липня: як заплатити менше. Це вам знадобиться

Тепер усі платитимуть однаково: яким буде тариф на електрику. Названо цифру

Будьте готові: Приватбанк підвищує тарифи. Кого це торкнеться