Під час комбінувань ракетної атаки з боку агресорської Росії на Україну вранці, 13 січня, було виявлено, що понад 20 ракет і безпілотників, запущених російськими збройними силами, не зуміли досягти своєї мети через самознищення, потрапляння в безлюдні місця та успішну боротьбу електронної системи. протидії ЗСУ. І це безперечно наводить на думки, які вказують на проблеми у Кремлі.

Докладніше про те, що у Путіна пішло не так в ракетних обстрілах України, інформує Обозреватель, посилаючись на військових аналітиків Інституту вивчення війни.

Повідомляється, що ослаблення такої великої кількості ракет із використанням РЕБ могло стати вирішальним фактором у можливостях української армії.

Аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що раніше електронні системи протидії зазвичай використовувалися для відключення російських безпілотників, але не для виведення з ладу ракетних систем.

Раніше ISW оцінював, що кампанія Росії з ударів проти України, а також пристосування українських збройних сил до протидії новим російським ударним комплексам є частиною тактичних та технологічних перегонів "напад-захист" між можливостями дальньої авіації та протиповітряної оборони.

Юрій Ігнат, представник Повітряних сил Збройних сил України, зазначив, що ракетний удар з боку Росії 13 січня був схожим на попередні атаки, що сталися 8 січня і раніше. За його словами, це вказує на те, що українські збройні сили можуть виявляти певні закономірності у російських атаках та адаптуватися до них, запроваджуючи нові підходи до вирішення бойових завдань.

Читайте також:

Новий скандал із ТЦК: зупинили родину на автомобілі, чоловіка забрали, а дружину та дитину кинули на узбіччі. Відео

Шойгу здивував винаходом: жителям Білгорода радять захищатись від ракет скотчем

Потужні штрафи під час мобілізації: як каратимуть ухилянтів. Названі суми