У п'ятницю, 12 січня, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак прибув до України. Він оголосив про новий пакет підтримки та підписав історичну Угоду про співпрацю у сфері безпеки.

Докладніше про те, Британія відправить Україні історичну кількість новітніх безпілотників, інформує УНІАН.

У канцелярії прем'єра нагадали, що на саміті НАТО у Вільнюсі країни "G7" домовились надати Україні двосторонні гарантії безпеки. Великобританія стала першою країною, яка надала остаточну угоду.

Документ офіційно закріплює низку заходів, які Великобританія вживала та вживатиме для забезпечення безпеки України, включаючи обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну та військову підготовку, а також співпрацю у галузі оборонної промисловості. Також угода зобов'язує Велику Британію консультуватися з Україною у разі повторного нападу з боку Росії та надавати швидку та постійну допомогу для її оборони.

Сунак також підтвердив, що Великобританія надасть Україні військову допомогу у розмірі 2,5 мільярдів фунтів стерлінгів у 2024/25 роках, що на 200 мільйонів фунтів стерлінгів більше, ніж у попередні два роки. Щонайменше 200 мільйонів фунтів стерлінгів витратять на масштабну програму швидкої закупівлі та виробництва тисяч військових безпілотників для України, включаючи розвідувальні, ударні та морські БПЛА далекого радіусу дії.

У канцелярії Сунака підкреслили, що це найбільше постачання безпілотників в Україну з усіх країн: найбільше дронів зроблять у Великій Британії, також Міноборони працюватиме з міжнародними партнерами, щоб значно збільшити кількість безпілотників, які постачаються для оборони України проти російської агресії.

Читайте також:

Новий скандал із ТЦК: зупинили родину на автомобілі, чоловіка забрали, а дружину та дитину кинули на узбіччі. Відео

Шойгу здивував винаходом: жителям Білгорода радять захищатись від ракет скотчем

Потужні штрафи під час мобілізації: як каратимуть ухилістів. Названі суми