У сучасному світі, коли геополітична ситуація стає дедалі напруженішою, кожна країна приділяє особливу увагу розвитку своїх оборонних проєктів. Це пов'язано з необхідністю забезпечити безпеку своїх громадян та суверенітету держави.

Однак у процесі реалізації оборонних проєктів нерідкі випадки курйозів. Це може бути пов'язано з різними факторами, такими як помилки проєктування, людський чи корупція. І тенденція торкнулася навіть Китаю.

Докладніше про те, що в Китаї ракети заправляють водою замість палива, інформує Bloomberg.

Згідно з інформацією американської розвідки, китайський лідер Сі Цзіньпін проводить масштабні чистки у військових колах через тотальну корупцію, яка ставить під сумнів здатність Китаю вести війну.

Американські чиновники вважають, що корупція в ракетних військах Китаю та у всій оборонно-промисловій базі країни настільки масштабна, що Сі навряд чи плануватиме масштабні воєнні дії найближчими роками.

Як приклади корупції в китайських оборонних колах американська сторона наводить випадки, коли ракети заправляли водою замість палива, а величезні поля ракетних шахт на заході Китаю не функціонують належним чином.

За оцінками США, корупція в китайській Народно-визвольній армії призвела до підриву довіри до її спільних можливостей, особливо коли йдеться про ракетні війська, а також відкинула назад деякі з головних пріоритетів модернізації Сі.

За останні шість місяців внаслідок розслідування справи про хабарництво в Китаї було затримано понад десяток високопосадовців оборонного відомства. Це може бути найбільшою у сучасній історії Китаю репресією проти військовослужбовців.

Водночас, за оцінками США, чистки у військових колах свідчать про те, що влада Сі залишається міцною і що він серйозно ставиться до покращення дисципліни, викорінення корупції і, зрештою, до підготовки збройних сил Китаю до бойових дій у довгостроковій перспективі. .

Читайте також:

Новий скандал із ТЦК: зупинили родину на автомобілі, чоловіка забрали, а дружину та дитину кинули на узбіччі. Відео

Шойгу здивував винаходом: жителям Білгорода радять захищатись від ракет скотчем

Потужні штрафи під час мобілізації: як каратимуть ухилянтів. Названі суми