У Московській області Росії десятки тисяч людей залишилися без опалення в умовах сильних морозів, які в деяких районах сягають -25 градусів. За даними ЗМІ, найбільші проблеми спостерігаються у Климівську, Подільську, Хімках та Раменському.

Докладніше про те, мешканці Підмосков'я сидять без опалення в дикі морози, інформує ряд Telegram-каналів.

У Подольську через аварію в котельні без опалення залишилося близько 150 будинків. Температура повітря у квартирах впала до 10 градусів. Жителі скаржаться, що влада ігнорує їх звернення, а комунальні служби обіцяють усунути неполадки після того, як бригади розглянуть попередні заявки.

У Хімках та Раменському також зафіксовано випадки відсутності опалення. У деяких будинках температура опустилася нижче за 15 градусів.

Міністерство енергетики Підмосков'я заявило, що причиною аварії став гідравлічний удар на тепловій мережі, спричинений стрибком напруги на котельні. Це призвело до витоків теплоносія у кількох місцях на теплотрасі.

Російські медіа називають ситуацію у Підмосков'ї катастрофічною. Відсутність опалення та сильні морози призвели до того, що під'їзди житлових багатоквартирних будинків замело снігом, а на вікнах з'явилися шари льоду.

Повідомляється, що для відновлення всієї інфраструктури ЖКГ потрібні від 4 до 6 трильйонів рублів. Проте основним пріоритетом Путіна є ведення війни в Україні та поширення пропаганди, яка інформуватиме населення про те, як погано та холодно живеться в Європі.

Читайте також:

Новий скандал із ТЦК: зупинили родину на автомобілі, чоловіка забрали, а дружину та дитину кинули на узбіччі. Відео

Шойгу здивував винаходом: жителям Білгорода радять захищатись від ракет скотчем

Потужні штрафи під час мобілізації: як каратимуть ухилістів. Названі суми