Стало відомо, що Чорноморський флот РФ прибрав із Севастополя всі підводні човни.

15 вересня 2023 року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у коментарі Reuters заявив, що Україна зможе проводити більше атак на російські кораблі. Ще б пак, за його словами, у 2023 році виробництво безпілотників в Україні зросло більш ніж у 100 разів у порівнянні з минулим роком.

Схоже, після цих слів росіяни вирішили не випробовувати долю.

Так, ще в суботу 16 вересня 2023 року Росія передислокувала три великі десантні кораблі з Чорного моря до Азовського. За словами спікера ВМС України Дмитра Плетенчука, це сталося відразу після ударів по десантному кораблю "Мінськ" та субмарині "Ростов-на-Дону" у Севастополі.

Як зазначає військовий рух українців та кримських татар АТЕШ , окупанти вже відвели частину військових кораблів зі стоянки, яка розташована між малими бухтами "Докова" та "Голландія". При цьому іншу частину кораблів також готують до передислокації.

"Російські військові кораблі ухвалили єдине правильне рішення - піти з Севастополя. Бажаємо всім військам ухвалити таке ж рішення. Інакше їм не врятуватися", - написали партизани.

До того ж на даний момент на стоянці в Південній бухті немає жодного, крім підводного човна "Запоріжжя", захопленого у 2014 році української субмарини.

У складі ЧФ 6 підводних човнів проекту 636.3 "Варшав'янка", також у ЧФ є підводний човен проекту 877В "Палтус" з назвою "Алроса".

Всі ці підводні човни є носіями "Калібр". Більшість підводних човнів перебазовано до Новоросійська.

Читайте також:

ЗСУ завдали нового удару по російським бойовим кораблям: один з них уже не скоро з'явиться в морі

"Це вже точно": міністр розповів, як ЗСУ топитимуть російські військові кораблі. Почалося

Прямо в черево: з'явилося фото російського бойового корабля на подушці після удару морського дрона

Кораблі більше не вдасться приховати: у Військово-Морських силах України вже попередили Росію