У ВМС України прокоментували можливість перекидання російських військових кораблів із Севастополя та Криму до інших місць, у тому числі на території Росії. Дмитро Плетенчук, представник ВМС України, зазначив, що хоча в Криму є різні місця, куди російські кораблі можуть бути перебазовані, захистити їх від потенційних атак буде складно.

Про це пише «glavred»

Плетенчук зазначив, що російські військові кораблі теоретично можуть бути перекинуті в інші місця, наприклад, у Казань чи на заводи у Криму, такі як «Лиман» у Керчі чи «Феодосія». Однак він наголосив, що кораблі нелегко замаскувати, що робить їх вразливими цілями.

"Їх можна навіть у Казань відігнати, умовно. Там є й інші заводи, справді. Той самий "Лиман" у Керчі чи "Феодосія". Заводів вистачає. Але ж корабель - це не голка, його не сховаєш. Ніяк. Тому тут без варіантів. Але ми можемо очікувати чого завгодно. Це Росія", - зазначив Плетенчук.

Крім того, Плетенчук наголосив на потенційних логістичних проблемах для російських військ, якщо вони покладатимуться виключно на морські шляхи транспортування. Він зазначив, що навігація у регіоні непроста, і навіть якщо вони використовують такі порти, як Бердянськ чи Маріуполь, у минулому були інциденти за участю російських кораблів, у тому числі ушкодження десантних кораблів.

"Вони можуть опинитися в такому стані, що у них може залишитися тільки морська логістика. І для них це буде проблемою. Тому що там не дуже легка навігація. Це, по-перше. Ну, і, по-друге, навіть якщо вони будуть" використовувати ті ж порти Бердянська або Маріуполя, хочу нагадати, що у Бердянську вони також втратили великий десантний корабель. Просто в порту. І ще два були пошкоджені, суттєво пошкоджені. Вони досі перебувають на ремонті", - наголосив Дмитро Плетенчук.

Ця заява прозвучала в контексті напруженості і військових дій у регіоні, коли українські сили атакували російські кораблі в Севастополі, в тому числі підводний човен, в ході недавньої атаки з використанням ракет Storm Shadow.

Читайте також:

Ви загробите своє здоров'я: названо 7 продуктів, які в жодному разі не можна їсти натщесерце

Просто до сліз: принц Гаррі став на одне коліно перед українським героєм, що залишився без ніг у бою

Воздвиження Чесного і Життєдайного Хреста Господнього: що сьогодні заборонено і які є прикмети