У ніч проти 14 вересня у Чорному морі Сили оборони України пошкодили російський сторожовий корабель "Сергій Котов". Цю інформацію підтвердила російська сторона. Про інцидент повідомив у коментарі LIGA.net представник української військової розвідки Андрій Юсов.

Про це повідомляє «glavred»

За словами начальника розвідвідділу штабу округу полковника Філатова, два російські сторожові кораблі - "Василь Биков" і "Сергій Котов" зазнали нападу 14 вересня о 04:40. Внаслідок атаки «Сергій Котов» отримав значні пошкодження: був пошкоджений гребний гвинт і утворилася пробоїна у лівому борту корабля розміром 50 на 100 см над ватерлінією.

Юсов охарактеризував ці напади як дуже серйозні і припустив, що пошкоджений корабель «Сергій Котів» перебуватиме у ремонті протягом тривалого періоду, що зробить його нездатним брати участь у будь-яких подальших агресивних діях російської сторони проти України.

"Обидва ці враження досить серйозні. Це означає, що на тривалий період корабель "Сергій Котов" перебуватиме на ремонті і не братиме участі в агресивних діях держави-агресора проти України", - зазначив Юсов.

Варто зазначити, що цей інцидент стався за більш ранніми повідомленнями про потужні вибухи та пожежу на Севастопольському морському заводі в Севастополі 13 вересня. Спочатку окупанти заявили про ракетну атаку. У пізніших повідомленнях говорилося, що під час цього інциденту Збройні сили України успішно атакували російський підводний човен та великий десантний корабель.

Група Conflict Intelligence Team (CIT) повідомила, що російський підводний човен "Ростов-на-Дону" двічі постраждав під час атаки на Севастопольський морський завод. Один удар припав на носову частину субмарини зверху, другий припав на правий борт човна за рубкою. Ці інциденти знаменують собою важливі події в конфлікті, що триває в регіоні.

Читайте також:

Можна одразу потрапити на 17 тисяч гривень: що загрожує тим, хто катається на електросамокатах

Нарешті до них дійшло: у Росії почали спалювати путінські літери "Z"

Справжні ласощі по-китайськи: рецепт локшини з копченою курочкою та овочами