Незабаром очікується збільшення ракетних ударів безпілотників по військових кораблях російських окупантів, заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, Україна до кінця року збільшить виробництво дронів у 140 разів. Про це він розповів у коментарі Reuters .

"Буде більше безпілотників, більше атак і менше російських кораблів. Це точно", - наголосив представник українського уряду.

При цьому він уточнив, що до кінця 2023 року очікується збільшення виробництва безпілотників в Україні в 120-140 разів порівняно з 2022 роком.

Співрозмовник зазначив, що Україна вже тестує системи штучного інтелекту, які допоможуть знаходити цілі за кілька кілометрів та наводити на них БПЛА навіть у разі застосування радіоелектронної боротьби.

"Поки що це все на стадії тестування, але деякі безпілотники, які ми купуємо, використовують штучний інтелект для розпізнавання цілей. У лісі він може виявити мету і розпізнати, чи це людина, чи танк, чи певний транспортний засіб. Ці технології активно використовуються", - додав Федоров.

Читайте також:

Лікарі роблять усе можливе: співак Ігор Ніколаєв у тяжкому стані потрапив до лікарні

Ось це пощастило мужику: звичайний сантехнік знайшов золото, яке заховали 2 тисячі років тому

Була однією ногою на тому світі: Леся Нікітюк розповіла, як мало не загинула через мочалку