В Україні у вересні тариф на електроенергію становитиме 2,64 грн за 1 кВт*год. Вартість струму не змінюватиметься як мінімум до березня 2024 року.

Постанову про розмір тарифу встановили щонайменше до березня наступного року. До цього часу ціна на струм не змінюватиметься. Після цього уряд має ще раз розрахувати ринкову вартість електроенергії і прийняти рішення, підвищувати тариф або залишити чинний.

При цьому ті українці, які встановили двозонні лічильники, вже зараз можуть платити за струм за тарифом, удвічі нижчим за діючий. Однак така ціна діє лише з 23 години вечора до 7 ранку. Тобто з 7 ранку до 23 години вечора діє звичайна ціна 2,64 грн/кВт*год, а в нічний період – 1,32 грн/кВт*год.

Підключення нічного тарифу безкоштовне. Але для цього доведеться придбати двозонний лічильник. Він коштує від 1,6 тис. до 2,4 тис. грн. Але витрата швидко окупиться. Наприклад, якщо ви витрачаєте 250 кВт*год на місяць і половину струму споживатимете в нічний період, щомісяця зможете заощаджувати 165 грн. Вже за 10 місяців лічильник окупиться.

Читайте також:

Хтось із українців може отримати 100% знижку на оплату газу. Роз'яснення

Соловйов, який обожнює іномарки, завив і почав заїкатися: росіянам доведеться жити без BMW, Audi та Mercedes. Відео нападу

"Давай-но вже закінчуй із цим...": що розповість Ердоган на особистій зустрічі з Путіним. Буде потужний ультиматум

Два місяці без світла: мешканців Львова попередили про потужні блекаути. Що розповів Садовий