У суботу, 12 серпня 2023 року стало відомо, що в Калінінградській області Росії розбився винищувач Су-30. Росія використовує ці літаки на війні проти України.

Неприємну для Шойгу новину повідомили у прес-службі Західного військового округу російського Міністерства оборони.

Причиною катастрофи літака, за попередньою інформацією, стала "технічна несправність". Росіяни пишуть, що перед тим, як впасти, літак виконував учбово-тренувальний політ у безлюдній місцевості без боєкомплекту.

Екіпаж не встиг катапультуватися, тому обидва пілоти загинули.

Момент аварії винищувача СУ-30 у Калінінградській області потрапив на камери.

"Перед падінням Су-30 пішов на зниження, пізніше пролунала бавовна в повітрі, літак нахилився і впав", - розповідають очевидці НП.

Посилання:

  • Су-30 – радянський/російський двомісний багатоцільовий винищувач завоювання переваги у повітрі, покоління 4+. Літак призначений для знищення повітряних цілей, у тому числі і за складних метеорологічних умов, контролю повітряного простору, блокування аеродромів противника на великій глибині та дій щодо наземних та морських об'єктів.

Нагадаємо, нещодавно спікер Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат заявляв, що українські Повітряні Сили ЗСУ в перші дні війни знищили найкращі бойові літаки Російської Федерації. За його словами, Росія втратила літаки СУ-30, СУ-34, СУ-35 та інші. При цьому, за словами Юрія Ігната, за кількістю авіазасобів Росія домінувала у небі – один до шести.

Читайте також:

Це була остання крапля: Зеленський зробив гучну заяву. Масове звільнення військкоматників

Машина перетворилася на сірникову коробку: фото потужної аварії на Одеській трасі. Врятували не всіх

А ось тепер Путін завоювався: рубль йде на дно, як і крейсер "Москва". Паніка в Росії

Януковичу і не снилося: як комуніст Петро Симоненко втік з України та пригощав російський спецназ у своєму селі