Петра Симоненка, голову забороненої Комуністичної партії України та колишнього народного депутата, було звинувачено Службою безпеки України (СБУ) та Генеральною прокуратурою в активній підтримці збройної агресії Російської Федерації проти України.

Про це пише «pravda»

Ось ключові деталі з наданої інформації:

Звинувачення: Симоненка звинувачують у тому, що він публічно закликав до захоплення державної влади в Україні та виправдовував війну під час російської окупації Київської області.

Збір доказів: СБУ зібрала докази проти Симоненка за його дії під час окупації. У тому числі його заклик до вищого військово-політичного керівництва Росії щодо евакуації до Росії.

Участь Росії: під час окупації Кремль наказав підрозділу російського спецназу надати допомогу в евакуації Симоненка та його родини із захопленого села Березівка ​​Макарівського району.

Російська підтримка: до Березівки прибув російський спецназ, якого особисто зустрічав Симоненко. Він забезпечив їх житлом та харчуванням у власному будинку.

Евакуація до Білорусі та Росії: з 4 по 8 березня 2022 року російський спецназ конвоївав Симоненка та його родичів через російські блокпости на територію Білорусі. Потім він переїхав до Росії.

Посада в Росії: у Росії Симоненка було призначено заступником голови «Центрального комітету Міжнародної комуністичної асоціації «Союз комуністичних партій – Комуністична партія Радянського Союзу». Ця організація є прокремлівською та підтримує агресивну політику Москви.

Підтримка агресивної політики: Симоненко активно підтримував агресивну політику Москви у вигляді публічних кампаній. Він брав участь у міжнародних заходах та виправдовував агресію Російської Федерації проти України.

Кримінальне звинувачення: на підставі зібраних доказів Симоненка оголошено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 3 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади з використанням засобів масової інформації).

ч. 3 ст. 436-2 (обґрунтування, визнання законною, спростування збройної агресії Російської Федерації проти України).

Додаткова кваліфікація: вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій Симоненка.

Ці звинувачення наголошують на передбачуваній причетності Симоненка до підтримки російської агресії проти України та його спроби узаконити та виправдати ці дії за допомогою міжнародних форумів та заходів. Справа вказує на його зв'язки з прокремлівськими організаціями та його зусилля щодо поширення наративів, що узгоджуються з агресивною політикою Росії.

Читайте також:

Такого ви ще не куштували: рецепт освіжаючого компоту з молодих кабачків

Дуже непогана допомога: хто зможе отримати додаткову виплату на дитину

Захочеться одразу дві порції: рецепт молодої картоплі, тушкованої зі стручковою квасолею у сметанно-сирному соусі