Президент України Володимир Зеленський оголосив про звільнення осіб із військових комісій усіх обласних військових комісій за результатами перевірки. Рішення було ухвалено на позачерговому засіданні Ради національної безпеки. Президент наголосив на необхідності системи набору на чолі з людьми з безпосереднім військовим досвідом, без жодного цинізму та хабарництва.

Про це пише сайт новин «apostrophe»

Під час зустрічі президент Зеленський висловив думку, що системою набору мають керувати люди, які мають глибоке розуміння реалій війни та важливість збереження чесності та самовідданості за таких обставин. Він наголосив на важливості солдатів, які брали участь у бойових діях або не змогли продовжити службу на передовій через поранення, але зберегли свою гідність і цілісність.

На головного комісара Валерія Залужного покладено відповідальність за призначення офіцерів, які брали безпосередню участь у бойових діях та пройшли перевірку Служби безпеки України (СБУ) для керівництва територіальними призовними комісіями. Мета полягає в тому, щоб люди з бойовим досвідом та доведеною відданістю обороні країни спостерігали за процесом набору.

Крім того, правоохоронним органам було рекомендовано вжити подальших дій щодо протидії корупції у ТЦК. Оголошення відображає прихильність українського уряду до зміцнення чесності та ефективності своєї системи набору в армію шляхом забезпечення того, щоб цим процесом керували люди з потрібними якостями.

Читайте також:

Дуже несподіваний поворот: українцям планують дозволити відмовляти від мобілізації.

Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем

Захочеться одразу дві порції: рецепт молодої картоплі, тушкованої зі стручковою квасолею у сметанно-сирному соусі