Ні для кого не секрет, що Україна розглядає Кримський міст, який з'єднує анексований півострів із материковою частиною Росії як законну військову мету. Ще б пак, зараз це об'єкт, який перетворився з транспортного шляху на логістичний шлях для армії з метою постачання зброї. А тому українська сторона вважає, що вона має бути знищена апріорі.

У суботу, 12 серпня 2023 року, там вкотре було тривожно.

За словами очевидців, на незаконному Кримському мосту пролунали вибухи і тепер з різних боків там видно густий дим. У соціальних мережах досить оперативно почали поширюватися кадри із задимленнями.

У свою чергу, гауляйтер Криму Сергій Аксьонов заявив, що над незаконним Кримським мостом нібито збили дві ракети, сама переправа не пошкоджена, а густий дим над мостом - це спеціальна димова завіса, мовляв, "так треба".

Ось тільки якщо білий дим – це завіса, то багато хто цікавить питання, що може означати чорний дим.

У Міністерстві оборони РФ також прокоментували вибухи в районі Кримського мосту та заявили, що його атакували ракетами С-200. Реакцією на "бавовну" у тимчасово окупованому півострові відомство відзначилося Telegram . Там традиційно звинуватили в ударах по Криму Україну.

"12 серпня близько 13 години мск "київським режимом" було здійснено спробу реалізувати терористичний удар по Кримському мосту зенітною керованою ракетою С-200, переробленою в ударний варіант", - йдеться в повідомленні.

У той же час, глава офісу президента України Андрій Єрмак після повідомлень про дим над Кримським мостом виклав у своєму Telegram пісню "Yellow Submarine". Ймовірно, це натяк на те, що міст атакували морські дрони.

Наразі до мосту направили катери берегової охорони, туди ж полетіли гелікоптери.

До речі, реакція відпочиваючих у Криму на інцидент у районі Керченської протоки безцінна.

PS На момент виходу новини стало відомо про другу хвилю вибухів у Криму, що в районі Керчі. Про це повідомляють очевидці у соцмережах.

Нагадаємо, що радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк переконаний, що Росія не вестиме серйозних переговорів про закінчення війни, поки не зазнає поразки на полі бою.

"Росіяни починають слухати лише тоді, коли гігантська військова битка б'є по голові росіян", – каже він.

З цієї причини радник керівника Офісу президента не виключає, що в найближчі два-три місяці в Криму траплятимуться нові та нові вибухи.

До речі, раніше повідомлялося, що російські окупанти бояться українських морських дронів у Криму, облаштують оборонні позиції та готують Чорноморський флот до протидії.

Читайте також:

Це була остання крапля: Зеленський зробив гучну заяву. Масове звільнення військкоматників

Машина перетворилася на сірникову коробку: фото потужної аварії на Одеській трасі. Врятували не всіх

А ось тепер Путін завоювався: рубль йде на дно, як і крейсер "Москва". Паніка в Росії

Януковичу і не снилося: як комуніст Петро Симоненко втік з України та пригощав російський спецназ у своєму селі