У Польщі українцям пропонується безліч вакансій, починаючи від працівника м'ясного цеху та зварювальника, і закінчуючи помічницею кухаря та швачкою. Зарплата варіюється від 20 до 30 злотих за годину (184-275 гривень).

Докладніше про те, скільки можна заробити у Польщі та на яких вакансіях інформує ТСН.

Агентство з працевлаштування у Польщі повідомило, що лише у першій половині липня надійшло 2580 запитів на українських працівників. Найбільша кількість вакансій була зареєстрована у таких містах як Гданськ (484), Вроцлав (236), Катовіце (233), Познань (232) та Лодзь (220). Важливо відзначити, що столиця Польщі, Варшава, не потрапила до списку міст із великою кількістю вакансій. Це пов'язано з тим, що там переважно пропонуються офісні роботи, тоді як заводи та виробництва знаходяться в інших регіонах країни.

Раніше компанії воліли наймати своїх громадян і запити на українських працівників були незначними. Однак ситуація змінилася, і це пов'язано з відкриттям українських компаній у Польщі, які також вважають за краще наймати своїх громадян.

Залежно від професії запропоновані зарплати для українців різняться. Так, технічним фахівцям можуть запропонувати 26-30 злотих за годину (238-275 гривень). Однак жінкам найчастіше пропонується менша оплата праці, що пов'язано з рівнем складності роботи.

Українці відіграють важливу роль в економіці Польщі. Багато галузей, включаючи металургію, будівництво, суднобудування, логістику, м'ясне та рибне виробництво, а також легку промисловість сильно залежать від українських робітників. У зв'язку з цим польські роботодавці конкурують між собою, намагаючись запропонувати найкращі умови працевлаштування для українських працівників.

Скріншот з сайту ТСН

Читайте також:

Як додати 800 гривень до своєї пенсії: хто може розраховувати на цю надбавку

Важливо про мобілізацію: що чекає на українців вже з серпня цього року

Прийде працювати довше: українцям можуть збільшити робочий тиждень. Що відомо