Вже кілька днів у Мережі не замовкають розмови про здоров'я самопроголошеного лідера Чечні Рамзана Кадирова. Ходять чутки, що у Кадирова серйозні проблеми з печінкою та нирками він майже не розмовляє і навіть готується до смерті.

Всі розмови про хворобу Рамзана Кадирова виникли після того, як син лідера Чечні Адам Кадиров у своїй інстаграмі опублікував фото з батьком і попросив вищі сили його берегти.

Крім того, Кадиров був відсутній на селекторній нараді, організованій російським Президентом Володимиром Путіним для всіх голів Північно-Кавказьких республік.

А ще Рамзан Кадиров несподівано не записав привітання зі святом Ід аль-Адха, яке також відоме як Курбан-байрам. Це одне з двох найголовніших мусульманських свят. Замість Рамзана виступив його племінник Хамзат Кадиров, заявивши, що дядько перебуває у відрядженні у Москві та доручив йому привітати народ від свого імені.

Все це дало привід думати, що Кадиров перебуває у вкрай тяжкому стані і можливо навіть на лікуванні ЦКЛ Управління справами президента РФ.

Таку інформацію у своєму Telegram-каналі підтвердив також чеченський опозиціонер, прихильник незалежної Ічкерії Тумсо Абдурахманов (відомий під псевдонімом Абу-Саддам Шишані).

"Надходить інформація, що Кадиров перебуває при смерті і вже не розмовляє. Нирки остаточно відмовили, діаліз не допомагає", - написав він.

А ось у неділю, 2 липня 2023 року, канал ЧДТРК "Грозний" опублікував стрім, у якому Рамзан Кадиров вийшов у прямий ефір разом із Адамом Делімхановим.

На записі Кадиров і Делімханов сидять за столом і п'ють чай, спершу вони розмовляють чеченською, потім російською. Делімханов показує екран мобільного телефону з датою та часом - 20:47 2 липня (у цей момент видно, що відео відображається дзеркально).

До речі, Кадиров, коментуючи "різні плітки" про його стан, сказав російською прислів'ю "Собака гавкає, караван йде".

"Ми живемо, потихеньку живемо, хліб жуємо, якщо що. Цікаве життя, і життя взагалі цікавим буває, коли буває коротким. Тому довго жити ми все одно не хочемо. Коротко, але гідно житимемо", - сказав Кадиров.

При цьому Адам Делімханов, двоюрідний брат Кадирова, коментуючи публікацію відео у себе в телеграмі, заявив , що Рамзан Кадиров "повний здоров'я та енергії, активно займається спортом".

До речі, російський опозиційний політик Геннадій Гудков вважає, що Рамзан Кадиров міг зникнути з публічного простору, щоби не ганьбити. На його думку, Кадиров міг прикинутися хворим, щоб уникнути допитів, чому його батальйон не захищав кремлівського диктатора Володимира Путіна під час заколоту Пригожина.

Читайте також:

Путін замітає сліди: почалися розправи у Генштабі. Буде урочистий похорон

На сонці без закуски розвезло: Медведєв збунтувався і почав загрожувати Польщі

Британські бойові літаки "Ураган" під Києвом: у мережі показали рідкісні фото