Експерти та політологи спочатку казали, що білоруський президент Лукашенко не хотів їхати до Москви на парад 9 травня. Були різні версії.

Хтось казав, що Лукашенко боявся отруєння за банкетним столом, хтось стверджував, що Лукашенко серйозно хворий, а хтось припускав, що Лукашенко вже втомився від поїздок до Путіна і хоче від нього відокремитися.

Але, попри версії, 9 травня на параді в Москві білоруському президенту Лукашенку стало погано. Він насилу зробив кілька кроків, щоб покласти вінок на офіційній церемонії.

Мало того, Лукашенко не зміг вимовити офіційну промову – натомість це зробив міністр оборони Білорусі на прізвище Хренін.

Крім того, стало відомо, що Лукашенко не взяв участі в робочому сніданку, який організував Путін 9 травня для низки лідерів країн СНД, які приїхали до Москви на парад.

При цьому багато ЗМІ звернули увагу на той факт, що у Лукашенка була перебинтована права рука в області зап'ястя.

Лукашенко під час офіційної церемонії покладання квітів коротко поговорив із Путіним, після чого його відвезла спецмашина. Як повідомляють ЗМІ, Лукашенка доставили прямо до президентського борту, після чого було здійснено терміновий виліт до Мінська.

Про стан здоров'я Лукашенка поки що нічого не відомо. Тим часом у Кремлі підтвердили, що Лукашенко не в собі і справи його погані. Путінський прес-секретар Пєсков заявив, що Лукашенку довелося "швидше виїхати". Мовляв, він мав у Мінську термінові заходи з нагоди дня Перемоги.

"Як Ви розумієте, було б вкрай некоректно мені щось говорити про здоров'я Олександра Григоровича. Він був разом із нами, він розділив з нами радість Дня Перемоги. Ми надзвичайно вдячні білоруському керівництву та особисто Олександру Григоровичу за те, що він знайшов таку можливість .

Ви знаєте, що він мав заходи, пов'язані з Днем Перемоги, і в Мінську, тому йому потрібно було швидше виїхати", - заявив Пєсков.

Проте, як можна побачити із офіційної програми заходів Лукашенка у Білорусі, вони ніяк не перетиналися із заходами у Москві. Програму візиту Лукашенка було продумано заздалегідь і жодних накладок не передбачалося. Але щось пішло не так…

Читайте також:

Щось відчуває: Путін наказав відбирати у росіян цигарки та льодяники. ЗМІ розкрили дивні деталі

Це вже кінець: Пригожин заявив, що ЗСУ майже повністю знищили "Вагнер"

Це вже поразка: Китай розлютився на Путіна через "Кинжал", який збила Україна