Всі українці 1 травня раділи тому, що до України прийшло врешті-решт суттєве потепління до +15+19, а також припинення опадів. От тільки синоптики закликають не особливо радіти з цього приводу.

Так, за прогнозом кандидата географічних наук, синоптика Ігоря Кібальчича, умови погоди у перші дні травня будуть визначатися молодим антициклоном "Rixte", який сформується над Польщею і повільно просуватиметься у східному напрямку через Україну протягом понеділка – середи.

Під його впливом у першій половині тижня опадів не передбачається, проте вночі температура повітря відчутно знизиться; у західних, центральних, північних та місцями східних областях очікуються заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі. Вдень очікується прогрівання повітря до цілком комфортних показників. З другої половини тижня атмосферний тиск почне поступово знижуватися і зросте ймовірність випадання дощів, а у вихідні розпочнеться суттєве похолодання у зв’язку з надходженням арктичного повітря зі Скандинавії.

"З другої половини тижня атмосферний тиск почне поступово знижуватися і зросте ймовірність випадання дощів, а у вихідні розпочнеться суттєве похолодання у зв’язку з надходженням арктичного повітря зі Скандинавії», — вважає фахівець.

«Найтепліші дні — вівторок, середа, плануйте щось хороше», — попереджає у соціальній мережі синоптикиня Наталка Діденко.

Читайте також:

Оце сюрприз: виявляється, на потяги Укрзалізниці можна оформити 10% знижки. Але не всі цим користуються

Податки на квартиру: українців попередили про важливу дату. Що потрібно знати

Порядок денний можуть вручити через родичів: юрист розповів головні нюанси