Всі працюючі пенсіонери чекали 1 квітня 2023 року з великим нетерпінням. Ще б пак, саме тоді був проведений автоматичний перерахунок пенсій для пенсіонерів, які працюють, і які не підпали під березневу індексацію.

На сьогодні в Україні працюючих пенсіонерів налічується приблизно 2,7 мільйона людей.

"Це пенсіонери можуть бути і ті, яким призначені пенсії у 2017, 2016 роках, тобто давно отримують пенсії та продовжують працювати. Ми їм щорічно з 1 квітня, вже четвертий рік поспіль, будемо проводити перерахунок — автоматично, без звернення людини. Тобто людині не потрібно звертатися до Пенсійного фонду та не треба подавати заяву",- розповідала свого часу міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час телемарафону.

Проте, стало відомо, що оновлені суми вони отримають у червні — одразу за три місяці.

Таке запізнення з оновленими виплатами в Пенсійному фонді пояснюють тим, що дані про сплачені внески із заробітних плат цього року надходять із запізненням. Квітневе підвищення стосувалося близько 600 тисяч українців.

Як нагадала міністерка, загалом з березня виплати в пенсіонерів зросли в середньому на 400–600 грн і середня пенсія наразі становить трохи більше як 5200 грн (5238,25 грн).

Читайте також:

Суми зводять з розуму: скільки українці почали заробляти у Польщі

Нові відпустки для українських чоловіків: тепер усі вирішуватимуть їхні дружини

Просто немає слів: на Рівненщині двоє військових відсиджувалися в тилу, але отримували бойові виплати