Декілька днів тому народні депутати вирішили до закінчення чи скасування воєнного стану обмежити заробітну плату державних службовців. Так, 10 квітня Верховна Рада проголосувала за прийняття у другому читанні законопроєкту №8312, який доповнили пунктом про обмеження посадових окладів працівників державного сектору. Таким чином, тепер всі ті, хто завжди стабільно отримував немаленькі зарплати, при тому що в народі мав репутацію "протирача штанів", не будуть отримувати в місяць більш як 67 тисяч гривень. І от несподівано стало відомо про підвищення зарплат для певних категорій держслужбовців.

Так, у той час, як Верховна Рада урізала зарплати українських чиновників, заробітну плату працівникам державних органів на територіях, де йдуть активні бойові дії, або вони можливі, навпаки, планують підвищити.

Про це повідомили у Мінреінтеграції.

Наразі відомство готує відповідний проект постанови Уряду. Як тільки його буде доопрацьовано, його передадуть на розгляд Кабміну.

Поки таку потребу обговорювали представники Мінреінтеграції, Нацагентства з питань держслужби, Мінекономіки та Мінфіну.

Серед ключових причин підвищення оплати – виконання обов’язків у небезпечних для життя і здоров’я умовах та потреба зберегти кадри.

Планується, що розмір підвищення буде різним для тих, хто працює на територіях, де ведуться активні бойові дії та тих, хто працює там, де вони можливі.

"Документ передбачає відповідний підвищуючий коефіцієнт для зарплати зазначеної категорії працівників держорганів. Окремо для територій активних бойових дій та окремо для територій можливих бойових дій. Оскільки реальні умови праці на них суттєво відрізняються", - йдеться у повідомленні.

До слова, Костянтин Лісничий, голова правління асоціації "Професійний Уряд України", що об’єднує близько трьох тисяч українців із західною освітою, вважає, що норма про "стелю" зарплат для держслужбовців і працівників державних компаній призведе до нестачі професіоналів на державній службі.

Читайте також:

В Україні зафіксовано вже другий землетрус. Що відомо

Вирішив підпалити церкву у Страсну п'ятницю: скандал у Львові із мешканцем Закарпаття. Такого ще не було

Що робити, якщо ВПО не отримав допомоги у розмірі 2 тисячі гривень. Інструкція

Автобус з українцями вилетів із траси та перекинувся до Польщі. Подробиці аварії