Через війну, яку принесла на нашу землю армія Російської Федерації, в Україні збільшилася кількість внутрішньо переміщених осіб, кого в народі називають "переселенцями". Держава всіляко намагається допомогти цим людям налагодити своє життя у нових для них населених пунктах, у нових умовах, у тому числі через деяку фінансову допомогу.
Але трапляється так, що виплати затримують. Що робити у такому разі інформує сайт finance.ua, посилаючись на Міністерство соціальної політики.

Повідомляється, що якщо виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам затримуються на період понад два місяці, необхідно звернутися до органів соціального захисту. Ця допомога передбачає виплату 2000 грн на дорослу людину та 3000 грн на дитину чи людину з інвалідністю.

Представники Міністерства реінтеграції й тим часом певні джерела зазначають, що звертатися потрібно до того органу соціального захисту, де було оформлено довідку про Внутрішнє переміщення населення та відповідні виплати. Причиною затримки може бути, наприклад, помилка в оформленні заяви, яка дозволяє банку зарахувати необхідні кошти з цього приводу одержувача.

Читайте також: