Уранці 14 квітня в Україні стався землетрус, епіцентр якого був зафіксований на сході від міста Іршава, Закарпатська область, на глибині 7 кілометрів.

Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю.

Відомо, що підземні поштовхи магнітудою 3,4 зафіксували у Закарпатській області о 04:54. Слід зазначити, що коливання відчули лише окремі люди і то на верхніх поверхах приміщень, адже цей землетрус спеціалісти віднесли до ледве відчутних.

"За класифікацією землетрус відноситься до ледве відчутних. Коливання відчуваються тільки окремими людьми, які знаходяться в спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах", - йдеться в офіційному повідомленні.

Згідно з повідомленням Головного центру спеціального контролю, останній землетрус з цього району був зареєстрований 5 квітня 2023 року магнітудою 2,2.

Зазначимо, що лише дві доби тому Україну вже "трусило". Так, 12 квітня підземні поштовхи були зареєстровані на заході від міста Яремче, що знаходиться в Івано-Франківській області. Магнітуда землетрусу склала 2,5 за шкалою Ріхтера.

За класифікацією цей землетрус відносився до «невідчутних», коливання були нижче межі чутливості людей і їх реєстрували тільки сейсмографи. Це був перший землетрус в 2023 році на Івано-Франківщині.

Читайте також:

Краще не повертайся: відомий український співак зібрався дати концерти у Росії

Поруч є дитячий садок: українці продають квартири за 50 тисяч гривень. Куди можна переїхати

"Рідний батько закликав "покаятися": віддав життя за Україну взводний батальйону "Карпатська січ"