Стало відомо, що у Страсну п'ятницю Львівщину сколихнула новина про підпал церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ на Сихові. Мова йде саме про той Храм, біля якого Папа Римський Іван Павло II під час візиту у Львів у 2001 році спілкувався з українською молоддю.

Першим про зухвалий інцидент повідомив депутат Євген Бойко.

Виявилось, що інцидент трапився вдосвіта, о 4:20 ранку. Тоді невідомі підпалили двоє бічних дверей в церкві Різдва Пресвятої Богородиці.

"За адресою Майдан св. Івана Павла ІІ в цегляній церкві виникло загоряння. Внаслідок пожежі знищено двері з однієї сторони на площі 4 метри квадратні, а також з зовнішньої сторони на площі 1 метр квадратний", — написав пізніше речник ГУ ДСНС Львівщини Ігор Курус.

Відомо, що рятувальники гасили вогонь близько 10 хвилин, оскільки він не встиг розгорітися. Пожежу вдалось вчасно загасити, тож інтер'єр храму неушкоджений. За даними Львівської міської ради, на місці підпалу було знайдено зв'язаний одяг, що ймовірно і став причиною загоряння.

Згодом на резонансну подію відреагували і в ОВА. Максим Козицький заявив, що напередодні Великодня на таке міг зважитись лише лютий ворог українського народу. Чиновник запевнив, що всіх винних обов'язково знайдуть та притягнуть до відповідальності.

В свою чергу мер Львова Андрій Садовий у соціальних мережах написав про останні конвульсії "русского міра" у Львові.

На щастя, палія вже затримали. Ним виявився 31-річний житель Закарпатської області. Поліція повідомила, що виявити зловмисника допомогли камери відеоспостереження.

Правоохоронці затримали зловмисника на вулиці Чукаріна. Зазначають, що за скоєне 31-річному мешканцю Закарпаття загрожує покарання – позбавлення волі на строк до десяти років.

"Злочин зухвалий і нехарактерний для Львівщини, ще й вчинений напередодні Великодня. Наші оперативники спрацювали швидко, у встановленні місця перебування зловмисника дуже допомогли камери відеоспостереження. Далі працюватимуть слідчі – з'ясують мотиви та всі інші обставини вчинення цього злочину",
– сказав очільник поліції Львівщини Олександр Шляховський.

Читайте також:

Краще не повертайся: відомий український співак зібрався дати концерти у Росії

Поруч є дитячий садок: українці продають квартири за 50 тисяч гривень. Куди можна переїхати

"Рідний батько закликав "покаятися": віддав життя за Україну взводний батальйону "Карпатська січ"