У Вербну неділю Митрополит ПЦУ Епіфаній провів службу у Трапезному храмі святих Антонія і Феодосія Печерських на території Києво-Печерської Лаври. Вперше у цьому соборі співали українською.

З Митрополитом Епіфанієм там служив вінницький священник-монах Софроній.

Ось якими він поділився враженнями:

"Сьогодні в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі дійсно свято, дзвони великої лаврської дзвіниці святковим передзвоном закликають прочан на святкове богослужіння в Трапезний храм Верхньої Лаври на богослужіння. Нарешті в Лаврі лунає молитва за Україну, за українських воїнів, за перемогу України і справедливий мир на рідній мові. Людей сьогодні була сила-силенна. Певно кожен сьогодні відчув присутність Духа Святого і духовну радість поєднаних в молитві православних сердець. “Осанна Сину Давидову! Благословенний, хто йде у Господнє Ім’я! Цар Ізраїлів!".

Зазначимо, що в Лавру прийшли освятити вербу група офіцерів та генералів Командування Об’єднаних Сил ЗСУ з командувачем генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим.

Повне відео божественної літургії опублікувала ПЦУ у Facebook.

Як передав один з очевидців літургії, предстоятель автокефальної Української Православної Церкви Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав усіх з тим, що "рускій мір" покинув Лавру.

"Ця обитель нарешті звільнилась від ярма неправдивої ідеології русского міра", - сказав митрополит.

Читайте також:

Невдалі окупанти: власники яких імен найчастіше повертаються в трунах назад до Росії

Готуємось до перемоги: у Львові створили Тризуб із тисячі великодніх пасок. Відео

Путіну стало погано: різко відмовили очі і занімів язик. Що пишуть російські ЗМІ

Великий понеділок перед Великоднем: звичаї, традиції, обмеження та забобони