Всі українці знають, що Львів – дуже релігійне місто, в якому представлені майже всі конфесії, тому не дивно, що Великодню у місті Лева надають особливого значення. Ще б пак, кожна львівська сім’я на Великдень йде на службу – більшість вночі, а з дітками – на ранішню дитячу. А ще у Львові у ці дні відбувається безліч приурочених святу подій, місто цвіте та наповнюється радісним настроєм. Саме тому, у Львів на Великдень прагнуть потрапити десятки тисяч туристів, аби поринути у світ українських традицій, до яких львів’яни ставляться досить серйозно. У 2023-му там теж знайшли чим здивувати.

Так, стало відомо, що у суботу, 8 квітня, у Львові встановили незвичайний рекорд — задекорували та на швидкість виклали найбільший в Україні тризуб з пасок. Таким чином, утворився найбільший тризуб, який коли-небудь створювали з великодніх пасок.

Про незвичайний рекорд повідомив заступник голови Львівської облради Юрій Холод на своїй Facebook-сторінці.

Для встановлення рекорду знадобилося 1000 пасок та більш ніж 25 хвилин.

Досягнення зафіксувала представниця Книги рекордів України.

"За останні 10 років, які мені доводилося фіксувати, десь вісім рекордів були пов’язані з Великоднем: найбільші паски величиною, найбільші прапори синьо-жовті, були і тризуби, але не з тисячі пасок, їх було набагато менше. Сьогодні рекорд має такий подвійний характер. Перше — це швидкість, це швидкість людей, бо завжди були готові рекорди з пасок, а зараз це єднання людей і це дуже важливо. Друге — кожна людина, яка робить паску, вона туди вкладає свою душу, ці паски поїдуть на передову", — розповіла про незвичайний рекорд генеральна директорка Книги рекордів України Ганна Крисюк.

Захід був організований у Палаці мистецтв. Для участі запросили волонтерів, військових та переселенців. Подію розпочали зі спільного виконання гімну.

Ось що про встановлений рекорд розповіли його учасники:

"Приїхала зі Слов’янська Донецької області, рік живу у Львові. Це було дуже приємно, що ми хоч якусь частинку зробили для наших військових, це дуже добре", — каже волонтерка Любов Бандурка.

"Ми б ще дві тисячі намазали, розклали і задекорували, головне, щоб нашим хлопцям воно помогло, і щоб ми якомога більше назбирали грошей для наших хлопців", — розповідає волонтерка Тетяна Суряк.

"Паски – це добре. Їх отримають військові та внутрішньо переміщені особи, а от найбільше, що треба нашим військовим – це дрони, автівки та інша техніка", – заступник голови Львівської облради Юрій Холод

Цікаво, що паски-рекордсменки випікали за старовинним карпатським рецептом на дровах без додавання штучних інгредієнтів.

Тепер протягом цього тижня паски можна придбати у Львівському палаці мистецтв.

Гроші від продажу випічки скерують на потреби 125 бригади - хлопці попросили кошти на дрон.

Читайте також:

Людина-килим: львів'янин обшив себе та свої "Жигулі" килимами. Що з того вийшло. Відео

На Львівщині військкомат надіслав повістку чоловікові без рук та з протезами на ногах

Може самостійно збивати російські ракети: у ЗСУ вперше показали роботу NASAMS

Ганьба на весь світ: у Німеччині назвали Медведєва "домашнім песиком Путіна"