Ще низка непоправних втрат!

В середу, 29 березня, в останній путь громада Чернігова провела трьох українських Героїв, що віддали життя за свою Батьківщину. Прощалися з трьома захисниками України — батьком та сином Олександром і Дмитром Костюками, Богданом Скакуновим.

Солдат Богдан Скакунов народився 28 вересня 1997 в селі Халимонове на Ніжинщині. Там ріс та навчався, закінчив місцеву школу. Після завершення строкової військової служби підписав контракт та долучився до складу 80 окремої десантно-штурмової бригади. У 2021 році повернувся до цивільного життя, однак у квітні 2022 року Богдан знову став до лав ЗС України. Служив в одному з підрозділів військової частини А2573 на посаді санітара медичного пункту.

21 березня під час виконання бойового завдання біля одного з населених пунктів Харківщини Богдан загинув. Попрощалися з воїном в його рідному селі та поховали на місцевому кладовищі.

А от чернігівці Олександр та Дмитро Костюки, батько та син, загинули в одному бою, захищаючи позиції під Білогорівкою.

В середині березня 2023 року батько з сином мали повернутися додому на ротацію, однак не судилося.

Після початку повномасштабної війни Олександр та Дмитро долучилися до 119 бригади ТрО. Спочатку у складі одного з підрозділів військової частини А7333 служили в мікрорайоні Масани, а потім біля Киїнки. Після втечі загарбників з Чернігівщини, пройшли курси бойової підготовки та стали інструкторами, бо прагнули перемоги для Батьківщини і доклали всіх зусиль, щоб побратимам передати набутий досвід.

"Коли батальйон їхав на схід, у Костюків був вибір, поїде батько або син. Але поїхали разом, і загинули на превеликий жаль удвох. Велика втрата. Вічна пам’ять", – кажуть побратими по 119-й окремій бригаді ТрО.

Олександру Костюку був 41 рік. До 24 лютого він займався ремонтом автомобілів, працював водієм. Його син Дмитро, який народився 11 травня 2002 року, після строкової служби планував відкрити власний бізнес з ремонту мобільних телефонів і комп’ютерної техніки.

20 березня чоловіки обороняли позицію поблизу Білогорівки, що на Луганщині. З самого ранку росіяни обстрілювали з артилерії позиції українців та намагалися штурмом заволодіти ними. Попри значну чисельну перевагу ворога, вони билися до останнього… Олександр встиг передати по радіостанції "Нас беруть!", чим дав сигнал для побратимів висунутися на підкріплення. Зрештою позицію було відбито, ворог був частково знищений і змушений відступити, але самі Костюки у тому бою через інтенсивний артилерійський обстріл ворога загинули.

Попрощалися з Олександром та Дмитром у Катерининській церкві та поховали їх обох на кладовищі "Яцево".

Читайте також:

Астролог назвав найнебезпечніший день квітня: весь світ буде у небезпеці

Горе у Андрія Малахова: дорога забрала життя цілої родини

Це вже повний абзац: у Києві батько, який напився у мотлох, приїхав машиною забрати сина з садка. Відео

Люди не можуть повірити: не стало легендарної української гімнастки. Нею захоплювалися покоління