Як показує статистика, щороку виявляється величезна кількість фактів керування транспортними засобами у стані сп'яніння.

Так, кожне 6 правопорушення від усіх порушень - нетверезе водіння. Більше того, за даними поліції, саме водіння у нетверезому стані спричиняє найбільше аварій з жертвами - за тяжкістю наслідків вони на другому місці після перевищення швидкості. Особливо жахливо, коли поруч з нетверезим водієм в салоні авто знаходяться діти.

Так, на днях патрульна поліція Києва зупинила авто, в якому у водія драгер показав перевищення допустимої норми алкоголю в крові у 25 разів — 5 проміле.

Зазначимо, що ступінь сп'яніння у п'ять проміле вважається фактично смертельною дозою, адже алкогольне отруєння настає після трьох проміле.

Особливе обурення викликає той факт, що чоловік, який ледь тримався на ногах, приїхав автівкою забирати 5-річного сина із садочка.

"Охоронці порядку отримали виклик про адміністративне правопорушення у Святошинському районі. Заявник повідомив, що дуже п'яний чоловік вийшов з авто та пішов у дитячий садочок. Прямуючи на місце події, інспектори виявили транспортний засіб Geely, який порушував правила дорожнього руху та створював аварійні ситуації на дорозі. Тож поліцейські зупинили його. Це і був автомобіль, який описав заявник", - йдеться у повідомленні патрульної поліції Києва.

Патрульні відсторонили водія від керування та склали стосовно нього протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП, а 5-річну дитину передали матері.

Довідка:

  • Допустимий вміст алкоголю в крові людини, яка керує транспортним засобом – 0,2 проміле. Для розуміння, 1‰ – це тисячна частка чого-небудь, тобто проміле – це як відсоток, тільки в 10 разів менше (тобто 1% – це 10‰).

Читайте також:

Концерти доводиться скасовувати: Настя Каменських розповіла, що вона може втратити

У Росії вже підтримали ордер на арешт Путіна та заявили, що Кремль програв

Біда на трасі: перекинувся автобус "Варшава-Одеса". У салоні було 25 осіб