Не так давно командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк казав, що Росія може завдати Україні поразки за допомогою самих українців через негативне ставлення людей до ТЦК. Ще б пак, останнім часом почастішали випадки, коли від працівників ТЦК ховаються, окремі українці дозволяють собі їх зневажати, влаштовують цькування і навіть бійки. Черговий випадок стався на Закарпатті.

Так, стало відомо, що 3 травня ввечері у місті Виноградів Закарпатської області група ромів з села Онок Берегівського району заблокувала виїзд з місцевого територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Співробітникам ТЦК довелось здійснити попереджувальні постріли у повітря, аби втихомирити групу людей, орієнтовно 10 осіб, які порушували публічний порядок та вчиняли хуліганські дії.

Про інцидент повідомила поліція Закарпатської області.

Співробітники поліції, які прибули на місце події, встановили, що таким чином представники поселення з села Онок висловлювали невдоволення через мобілізацію двох їхніх товаришів.

За даними ЗМІ, люди, які зібралися біля ТЦК, є представниками ромського населення.

Наразі інцидент розслідується за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України ("Хуліганство"). Тривають процесуальні заходи, діям кожного з учасників правоохоронці нададуть правову оцінку. Винним у вчиненні хуліганства загрожує увʼязнення терміном до 7 років.

5 травня стало відомо, що 7 жінок ромського походження з села Онок на Закарпатті вже перепросили за вчинений конфлікт та сутичку з працівниками Виноградівського ТЦК.

Відео вибачень оприлюднив журналіст Віталій Глагола.

Більше того, роми уже відновили власним коштом та силами пошкоджене під час заворушень майно 1-го відділу Берегівського РТЦК та СП (м. Виноградів).

Читайте також:

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Пашинський матом вилаяв українців і ЗСУ: подробиці скандалу

Лукашенко обізвав Україну дивним словом і запропонував Заходу оголосити "нічию" з Росією