Стало відомо, що вранці 17 лютого на Східному напрямку підрозділами Повітряних сил знищено одразу три російські літаки. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, винищувачі були збиті при спробі ворогом завдати ударів керованими авіабомбами за позиціями наших військ.

Йдеться про двох російських винищувачів-бомбардувальників Су-34 і одного винищувача Су-35.

Про це заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Трохи пізніше в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що пілоти російських Су-34 та Су-35 намагалися катапультуватися після того, як літаки були підбиті.

Посилання:

  • Су-35С – одномісний літак, Су-34 – двомісний.

"Були вражені літаки. За даними розвідки, парашути летіли. Вижили пілоти, теж дізнаємося, навіть із їхніх пабліків. Незабаром це буде відомо", - сказав він.

Гнат додав, що поки невідомо, чи вижили окупанти, інформацію встановлюють. Їхня доля буде озвучена пізніше.

"Було видно, що спрацювали катапульти на цих літаках. Можливо, не на всіх. Ну, докладніше відслідковуємо, як там доля рашистів, які спробували катапультуватись", - додав спікер.

Водночас військові пропагандистські канали РФ заявили про нібито відсутність втрат серед льотчиків.

На таку оптимістичну заяву росіян командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив, що є міжнародна супутникова пошуково-рятувальна система Cospas-Sarsat, яка сповіщає при аваріях про місцезнаходження персональних радіобуїв пілотів.

"Як бачимо, система робоча! На фото - спрацювало аж чотири Cospas-Sarsat (крапки на карті) - шукайте "братів" у цих районах! Не дякуйте!" – написав Олещук.

Зазначимо, що в ранковому зведенні Генштаб повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення РФ втратила 332 літаки (з урахуванням сьогоднішніх втрат буде 335) та 325 вертольотів.

Читайте також:

Смерть Олексія Навального: Путіну вже доповіли, що не стало його головного конкурента

Київське "Динамо" тяжко переживає втрату свого талановитого гравця: з'явилися перші подробиці

Зеленський зробив важливу заяву щодо мобілізації та про втому людей: що потрібно знати

Готуємося до найгірших часів: українців попередили про скорочення соцдопомоги