Ні для кого не секрет, що внаслідок російського ракетного терору в Україні зруйновано десятки спортивних об'єктів. При цьому понад дві тисячі професійних українських спортсменів пішли на війну, 59 з них загинули. І ось чергова сумна звістка спіткала футбольну громадськість.

Так, 16 лютого не стало відомого українського наставника Григорія Варжеленка. Значну частину життя чоловік присвятив розвитку футболу у рідному Нікополі, де став справжньою легендою.

Сумну звістку повідомила прес-служба футбольного клубу Нікополь.

Григорій Варжеленко народився 8 березня 1950 року у Нікополі, де й почав займатися футболом.

У юному віці Григорій подавав великі надії у Нікопольській команді Трубник, та такі, що провінційного пацана сам Віктор Маслов помітив і Варжеленко побував у дублі київського Динамо – великої команди зразка кінця 60-х, яка не відпускала чемпіонське звання в СРСР. У столичному клубі Варжеленко грав за дублюючий склад.

Крім того, Варжеленко грав за хмельницьке Динамо та Динамо Ставрополь. Був капітаном юнацької збірної СРСР.

Через численні травми перспективний футболіст був змушений заздалегідь завершити ігрову кар'єру.

Проте Варжеленко не залишив футболу, перейшовши на тренерську роботу. Працював із житомирським Поліссям, входив до тренерських штабів Зірки та алчевської Сталі. Проте велику частину життя віддав командам рідного Нікополя.

За підсумками сезону 1996/97 Нікопольський Металург став бронзовим призером Першої ліги.

Григорій Тихонович виховав цілу низку футбольних зірок. Серед них варто виділити легендарного динамівця Павла Яковенка, гравця збірної України Дмитра Топчієва, екс-форварда Дніпра Миколи Кудрицького.

Був заслуженим тренером України.

З 2016 року Варжеленко очолював ФК Нікополь.

До речі, після початку повномасштабного вторгнення Нікополь припинив виступи на професійному рівні, але наприкінці минулого року повідомив про поновлення діяльності без створення дорослої команди.

Григорій Тихонович залишався у рідному місті, незважаючи на постійні обстріли окупантів. І все ж війна забрала багато сил та здоров'я у легендарного тренера.

Читайте також:

Зеленський зробив важливу заяву щодо мобілізації та про втому людей: що потрібно знати

Смерть Олексія Навального: Путіну вже доповіли, що не стало його головного конкурента

Ольга Бузова через Навального тепер має залишити Росію: що відомо