Президент України Володимир Зеленський зробив важливу заяву про мобілізацію та відповів на низку цікавих українців питань військової тематики.

Докладніше про те, що Зеленський зробив важливу заяву щодо мобілізації, заявив президент України Володимир Зеленський під час Мюнхенської конференції з безпеки.

Питання мобілізації в Україні, за заявою Зеленського, є комплексним, насамперед він пов'язаний із необхідністю ротації військових.

Мобілізація в Україні, фото: скріншот із YouTube

Зеленський наголосив, що питання мобілізації є складним і потребує організації справедливих ротацій. Він зазначив, що воїни, які втомилися на передовій, незалежно від своєї національності, повинні мати можливість відновитись у тилу. Натомість мають приходити інші, добре підготовлені професійні сили. Це ключовий аспект системи мобілізації, оскільки від цього залежить кількість військ на передовий та наявність резервів.

Він також зазначив, що для оборони країни потрібна певна кількість військових. Для проведення контрнаступу також потрібна певна кількість бригад. Тому питання мобілізації є складним та важливим аспектом військової стратегії.

Читайте також:

ТЦК переходять на цілодобовий режим роботи: юрист розповів, що це означає

Почнеться зворотний відлік: що потрібно знати про електронний кабінет військовозобов'язаного. Роз'яснення юриста

Новий головнокомандувач ЗСУ Сирський розповів, які завдання йому поставили