Ніхто не заперечуватиме, що ще у 2018 році в Кремлі вирішили за жодних обставин не допускати на президентські вибори головного опонента Путіна, засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального. Ще б пак, останніми роками Навальний був одним із найвідоміших російських опозиціонерів. Найімовірніше, саме тому сьогодні він раптово помер у колонії.

І справді, вбивство опозиціонера Олексія Навального у в'язниці викликало бурхливу реакцію у всьому світі. Більше того, практично усі найбільші світові політики покладають відповідальність за смерть провідного російського опозиціонера Олексія Навального виключно на Кремль.

Так, наприклад, Президент Латвії Едгарс Рінкевичс першим із глав іноземних держав прокоментував цю трагедію.

"Що б ви не думали про Олексія Навального як про політику, він був щойно жорстоко вбитий Кремлем. Це факт, і це те, що потрібно знати про справжню природу нинішнього російського режиму. Мої співчуття сім'ї та друзям", - написав Рінкевичс у соцмережі. X.

"Олексій Навальний заплатив своїм життям за опір системі придушення. Його смерть у виправній колонії повертає нас до реалій режиму Володимира Путіна. Франція висловлює співчуття рідним та близьким Олексія Навального, а також народу Росії", - йдеться у заяві міністра закордонних справ Франції Стефана Сежурне.

"Навальний хоробро чинив опір корупції та диктатурі. Навіть у в'язниці він залишався голосом правди. А ще Навальний вірив у свободу, у владу закону, до Росії. Він протестував проти військових злочинів Путіна, проти його жахливої ​​війни", - заявив Президент США Джо Байден .

У свою чергу прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав заяви західних політиків про версії смерті Навального неприпустимими та шаленими, оскільки на даний момент немає остаточної інформації від судмедекспертів та ФСВП.

Крім того, Дмитро Пєсков підтвердив, що Президент Росії Володимир Путін, який зараз перебуває в Челябінську, відразу доповів про смерть Олексія Навального.

"Президенту повідомлено", - сказав він журналістам.

Нагадаємо, що про смерть Навального у виправній колонії №3 у селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу раніше повідомило УФСВП по регіону. У прес-релізі було сказано, що засудженому раптово стало погано після прогулянки, він знепритомнів, лікарі колонії викликали швидку, реанімувати його не вдалося.

Читайте також:

Не приманюйте небіжчика до дверей: які речі померлої людини краще не зберігати в будинку

Не стало легендарного актора, фільми з яким дивилися цілими поколіннями

Путін наказав вербувати африканські племена для атаки Україною