Війна в Україні, яку принесла на нашу землю Росія, забрала життя багатьох гідних людей. Кожна жертва путінського терору лягає неозорим шрамом на українську історію, роблячи боляче кожному, хто нині живе, і трансформуючи свідомість тих, хто житиме після. І нещодавно стало відомо про нову трагедію - не стало 32-річного чемпіона світу та Європи з пауерліфтингу, стронгмена Олександра Білоконя.

Докладніше про те, що не стало відомого українського спортсмена, чемпіона світу та Європи, інформує почесний президент Федерації греко-римської боротьби України Вадим Кісіль у Facebook .

Родом із Білої Церкви (Київська область), рекордсмен Книги рекордів України, Білоконь був мобілізований у березні 2023 року. Навіть на полі бою, незважаючи на важке уламкове поранення руки, влітку минулого року він взяв участь у ветеранських змаганнях "Київ незламний", де завоював звання чемпіона.

У 2017 році в Одесі Білоконь, який був призером "Богатирських ігор", встановив рекорд України у переміщенні тягача з причепом, завантаженим людьми. Спортсмену вдалося зрушити з місця і перемістити на 47 см вагу 15,7 тонн, включаючи 13,3 тонн ваги вантажівки.

Читайте також:

Дуже важливо для сімей із дітьми: у "Дії" з'явилася можливість отримати нові виплати

Будьте готові: у яких випадках можуть не зарахувати стаж при призначенні пенсії

Пенсію краще зняти із картки: українців попередили. Що потрібно знати