Війна в Україні, яка розпочалася 24 лютого 2022 року, триває майже два роки. За цей час вона стала найтривалішим збройним конфліктом у Європі з часів Другої світової війни.

В останні місяці ситуація на фронті зазнала значних змін. Росія зосередила свої зусилля на Донбасі, і українські війська змогли досягти певних успіхів у цьому регіоні. Однак і в суспільстві, і у владі все частіше виникає питання щодо необхідності посилення мобілізації. І вже сам Володимир Зеленський дав коментар щодо цієї теми.

Докладніше про те, що Зеленський нарешті зробив заяву про мобілізацію півмільйона українців, інформує Українська правда.

За словами президента Володимира Зеленського, на даний момент немає потреби в мобілізації 500 тисяч українців, оскільки він не бачить конкретних деталей від Генштабу, які підтверджують таку потребу.

Зеленський заявив: "Особисто я сьогодні не бачу необхідності мобілізувати півмільйона людей. Я це говорю не тому, що мені хочеться відповісти і комусь сподобатися. Це не лише життя, життя – пріоритет номер один. А друга історія – є відповідні дії, операції. Я поки що не побачив достатньо зрозумілих деталей, щоб сказати, що півмільйона треба мобілізувати. А третє – це ще гроші. Всі ці фінанси - вони точно не приходять від партнерів, я хочу, щоб все це розуміли..

Зеленський також пояснив, що усі зарплати та підготовка військових фінансуються з українського бюджету. Проте він переконаний, що мобілізація необхідна для заміни військовослужбовців на фронті.

Читайте також:

Переломний момент у ракетних обстрілах України: що у Путіна пішло не так і що кажуть експерти

Це треба знати: площу знищеного житла, за яке дадуть компенсацію, обмежили

У Кремлі опаде штукатурка: Британія надішле Україні історичну кількість новітніх безпілотників. Їхні тисячі