Сьогодні, 21 січня, у тимчасово окупованому українському Севастополі пролунали сильні вибухи. Російські пропагандисти одразу заявили, що протиповітряна оборона (ППО) нібито відбила атаку українських військ і збила всі ракети та дрони в регіоні.

Докладніше про те, що по Севастополі було завдано ударів, інформує Обозреватель.

Повідомляється, що о 12:10 в окупованому Криму було оголошено повітряну тривогу і перекрито Керченський міст. Через деякий час російські ЗМІ повідомили, що у Генічеському районі Херсонської області пролетіли ракети.

За кілька хвилин у Севастополі пролунали потужні вибухи. За попередніми даними, у місті чули три гучні вибухи. Відразу ж російські пропагандисти відзвітували, що ППО "знищила" всі ракети та жодних прильотів не зафіксовано.

Так званий "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що сили ППО відбили атаку "укронацистів" і нібито збили повітряну мету над акваторією Чорного моря. Він також повідомив, що рятувальна служба Севастополя на даний момент не фіксує пошкодження інфраструктури, а дим у районі Севастопольської бухти пояснив тим, що російські війська застосовують "табельні засоби маскування".

У Telegram-каналі "Кримський вітер" заявили, що перша серія вибухів у Севастополі пролунала близько 12:40. Ще через 15 хвилин у місті чули ще чотири потужні вибухи. Це вказує на те, що офіційна російська "влада" брешуть, і насправді ситуація на півострові набагато гірша.

Не дочекавшись відбою тривоги, російські пропагандисти вже встигли відзвітувати, що окупанти збили на півночі Криму дві крилаті ракети Storm Shadow, які раніше успішно застосовувалися проти росіян та їхньої техніки, зокрема й проти кораблів. Ще дві мети, за легендою пропагандистів, нібито було знищено над акваторією Чорного моря близько до Севастополя.

За повідомленням того ж таки Telegram-каналу "Кримський вітер" о 14:37 знову були чутні вибухи в Криму. Подробиці про прильоти або роботу ППО на даний момент відсутні.

Читайте також:

Переломний момент у ракетних обстрілах України: що у Путіна пішло не так і що кажуть експерти

Це треба знати: площу знищеного житла, за яке дадуть компенсацію, обмежили

У Кремлі опаде штукатурка: Британія надішле Україні історичну кількість новітніх безпілотників. Їхні тисячі