Росія виношує "плани" про новий наступ на Україну, який може бути реалізований уже влітку. Мета Москви – повна окупація Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Можливо, Кремль спробує захопити Харків та навіть Київ. Українська армія, ймовірно, змінить стратегію і перейде до "активної оборони", щоб перейти в контрнаступ у 2025 році.

У матеріалі Financial Times говориться про те, що влітку російські окупанти можуть піти в новий наступ, щоб повністю захопити чотири регіони – Донецьку, Луганську , Херсонську та Запорізьку області.

Автори матеріалу не виключають, що загарбники можуть спробувати взяти Харків та навіть Київ, оскільки, за оцінками американської розвідки, Путін, як і раніше, ставить перед собою "завдання" окупації України та підпорядкування українського народу.

На їхню думку, росіяни продовжують наступальні дії на сході – навколо Авдіївки, у напрямку Лимана Донецької області та біля Куп'янська Харківської області – з прицілом на досягнення більш глобальних цілей, про які було написано вище.

Читайте також:

Справжнє вогняне пекло: у Росії після потужної повітряної атаки вже 5 годин палає нафтобаза

Потужні удари дронами по нафтобазі у Брянську: з'явилися перші деталі

Переломний момент у ракетних обстрілах України: що у Путіна пішло не так і що кажуть експерти