Вже жодного не секрет, що бойові лазери, відомі за фантастичними романами та кінофільмами, - це вид зброї, який у XXI столітті переходить зі стану "неймовірного". у стан "очевидного". І справді, провідні військові держави почали розробляти лазерну зброю ще в середині минулого століття. Більше того, ВМС США навіть встановили лазерні системи на кількох своїх есмінцях.

І ось стало відомо, що у Великій Британії пройшли перші успішні випробуваннялазерної зброї великої потужності DragonFire для боротьби з повітряними цілями. Експерти вже заявили, що цей лазер може стати недорогою альтернативою ракетам у системі ППО: їм можна буде збивати, наприклад, дрони.

Про це повідомили в британському оборонному відомстві.

За словами представників Міністерства оборони Британії, точність зброї, яку назвали DragonFire, така, що вона здатна потрапити монету в 1 фунт з відстані кілометра.

Система лазерної зброї розробляється Оборонною науково-технічною лабораторією (Dstl) разом із промисловими партнерами на замовлення Міноборони.

Міноборони назвало випробування на полігоні на Гебридських островах у Шотландії важливим кроком на шляху до технології на озброєння.

Міністр оборони Грант Шаппс заявив, що ця технологія дозволить знизити залежність від дорогих боєприпасів, а також зменшити ризик супутніх збитків.

Як повідомляє Міністерство оборони, можливість використання цієї технології у своїх засобах ППО розглядають і армія, і Королівський флот.