Влада Новосибірська, що у РФ, ввела в місті режим надзвичайної ситуації через серію великих комунальних аварій. Внаслідок аварій без тепла залишилися тисячі будинків та мільйони людей, які практично залишилися на межі життя та смерті, ризикуючи загинути в обіймах крижаної зими.

Докладніше про те, що у РФ люди замерзають десятками тисяч, терміново відкриваються пункти обігріву, інформує Українська правда і ряд Telegram-каналів.

У ніч проти 19 січня у Новосибірську сталася четверта за тиждень аварія на тепломережі в Ленінському районі. Внаслідок прориву внутрішньоквартальної труби на вулиці Титова без тепла залишилося понад 100 будинків.

За останні 8 днів у місті сталися дві великі аварії на магістральних тепломережах, що торкнулися практично всього лівого берега міста. Після першої аварії, що сталася 11 січня, без тепла залишилося 2400 будинків. Друга аварія, що сталася 17 січня, призвела до відключення тих самих будинків.

Причиною аварій, за даними компанії "Сибірська генеруюча компанія", стали дефекти на трубопроводах, які були прокладені у 1960-х роках.

Внаслідок аварій у будинках на лівому березі температура повітря опустилася до +5+10 градусів. Цими днями в Новосибірську нічна температура не перевищує -23 градуси за Цельсієм.

Мерія Новосибірська попросила мешканців міста обмежити підключення засобів обігріву в будинках зі старим проводом.

Після аварій на лівому березі прориви тепломереж почали відбуватися і на правому березі міста. 18 січня в Жовтневому районі через прорив без тепла залишилося 14 будинків. 19 січня прорив стався у центрі міста, що залишив без опалення щонайменше 15 будинків.

Читайте також:

Справжнє вогняне пекло: у Росії після потужної повітряної атаки вже 5 годин палає нафтобаза

Потужні удари дронами по нафтобазі у Брянську: з'явилися перші деталі

Переломний момент у ракетних обстрілах України: що у Путіна пішло не так і що кажуть експерти