Стало відомо, що у вівторок, 9 січня 2024 року, помер народний артист України та суперзірка української естради Віталій Білоножко. Співак відійшов у засвіти на 71 році життя.

Трагічну звістку повідомили на сторінці Буринської міської ради, адже саме там, у селі Слобода Буринського району на Сумщині Віталій Васильович Білоножко народився 11 червня 1953 року.

"Сьогодні пішов у засвіти наш земляк, неперевершений співець Мелодії двох сердець – Віталій Васильович Білоножко. Уся Буринська громада глибоко сумує з приводу смерті народного артиста України, українського співака, засновника і організатора міжнародного фестивалю родинної творчості “Мелодія двох сердець", – зазначено у повідомленні міськради.

Про смерть артиста пишуть у соцмережах і його колеги.

Відомо, що Віталій Білоножко закінчив свого часу Сумське музучилище та Київську національну консерваторію. Після здобуття освіти працював солістом Київського театру естради на Подолі, а згодом – солістом Держтелерадіо України.

Артист виступав дуетом разом з дружиною Світланою Білоножко, колишньою солісткою оперети та ексдикторкою УТ-1.

Першими піснями записаними Білоножком на радіо стали твори Максима Дунаєвського "Все пройдет" та "Городские цветы".

Згодом Білоножко знайшов собі постійних авторів – Олександра Злотника (пісні «Возвращайся сюда», «Там де двоє зустрічаються», «Затанцую тебя», «Кто ты такой?», «Тайфун по имени Катя», «Старая дача», «Чарівниця», «Шануймо любов») та Олександра Осадчого («Ти — земле моя», «Твоє ім'я», «А була любов», «Не лукав», «Боже, дай Україні волю»).

У 1994 році фірма "НАК" випустила 2 компакт-касети під спільною назвою "Ярмарок", через рік – "Яблуневий туман", на яких зібрані останні на той час записи Віталія Білоножка.

Загалом Білоножко випустив шість компакт-дисків в Україні, США та Канаді, антологію власної творчості та 12 аудіокасет.

У грудні 1995 року йому було присвоєно звання народного артиста України.

У 1999 році, разом з дружиною Народною артисткою України Світланою Білоножко став засновником регулярного Міжнародного фестивалю родинної творчості «Мелодія двох сердець», один із найпопулярніших у державі.

Паралельно Віталій Білоножко викладав на кафедрі естрадного співу Київського національного університету культури і мистецтв.

На парламентських виборах 2019 року Віталій Білоножко був безпартійним кандидатом у народні депутати від партії «Сила і честь», №22 у списку.

Читайте також:

Археологи знайшли в Єгипті гробницю із давніми артефактами. Їй понад чотири тисячі років. Фото

Українці отримали можливість безкоштовно вивчати польську мову: як це зробити

Церковне свято 9 січня: що заборонено робити цього дня і про що говорять прикмети

У Британії вже заявили, що Путін ходить із простягнутою рукою, випрошуючи зброю