Пенсія – це основне джерело доходу для багатьох українців. Тому важливо правильно розпорядитись цими засобами. Однією з важливих порад є регулярно знімати пенсію з картки.

Докладніше про те, що пенсію краще зняти з картки, інформує today.ua.

Пенсійний фонд України (ПФУ) стежить за рухом коштів на пенсійні рахунки людей. Якщо довгий час гроші з рахунку не знімаються і не робиться з нього жодних переказів, то ПФУ припиняє нараховувати кошти власнику рахунку.

Це правило діє протягом шести місяців. Тобто якщо протягом півроку ніхто грошей із пенсійного рахунку не знімає, то кошти на нього перестають надходити, а сам рахунок блокують.

Також якщо пенсіонер по пів року не є за своєю пенсією в Укрпошту, то нарахування грошей йому припиняється.

Щоб відновити виплату пенсії, пенсіонеру необхідно особисто з'явитися до одного з відділень ПФУ з усіма необхідними документами.

Це робиться для того, щоб не виплачувати зайві гроші людині, яка вже померла. Відсутність активності на карті може свідчити про смерть власника.

Крім того, існує й інша причина, щоб вчасно знімати пенсію з карти - шахраї.

Останнім часом українці масово скаржаться на зникнення грошей із карток. Згодом з'ясовується, що хтось розплатився заощадженнями за покупку в інтернет-магазині або готель на якомусь курорті.

Отже, краще не давати аферистам можливості поживитися вашими коштами.

Таким чином, щоб уникнути проблем із виплатою пенсії та захистити свої кошти від шахраїв, краще регулярно знімати пенсію з картки.

Читайте також:

Це дуже важливий нюанс: українцям розповіли, хто зможе отримати у Польщі грошову допомогу на дітей

Кому з біженців заплатять 5 тисяч: що потрібно знати та які умови

Українські біженці почали виїжджати з Польщі: із чим це пов'язано та куди їдуть люди