Під час приземлення на авіабазу Елсворт у штаті Південна Дакота, розбився стратегічний бомбардувальник B-1B Lancer ПС США.

Катастрофа B-1B сталася увечері в четвер, 4 січня, о 17:50 за місцевим часом.

Про аварію повідомила пресслужба американської авіабази.

Усі чотири члени екіпажу, які перебували на борту, вдало катапультувалися і залишилися живі. На момент аварії літак виконував навчально-тренувальну місію.

Інцидент стався за поганих погодних умов – мінусової температури і густого туману, що обмежував видимість, повідомила американська преса.

Місцеві служби швидкого реагування повідомили по радіо, що після вибуху виникла "активна пожежа".

Розслідуванням інциденту займатиметься офіцерська комісія. Авіабаза Елсворт Повітряних сил США тимчасово закрита для польотів.

База ВПС США "Еллсворт" розташована в Південній Дакоті, неподалік від міста Рапід-Сіті. Це одна з двох баз В-1. Загалом на озброєнні ВПС США перебувають 45 літаків B-1.

Довідково:

  • Rockwell B-1 Lancer – стратегічний реактивний бомбардувальник зі змінною стрілоподібністю крила ПС США, що стоїть на озброєнні з 1986 року. B-1B може нести озброєння в трьох внутрішніх відсіках. Літак оснащений чотирма двоконтурними турбореактивними двигунами з форсажною камерою F101-GE-102 фірми General Electric. Двигуни розташовані в нижній частині фюзеляжу.
  • Всього за період серійного виробництва з 1984 по 1988 рр. було збудовано 100 бомбардувальників B-1B Lancer. З початку 1990-х років почалося переобладнання цих літаків з ядерного на звичайне озброєння.

Читайте також:

"Знакових успіхів не буде": що відбуватиметься на фронті у 2024 році - прогноз експерта

Дим було видно за кілометри: подробиці удару по офіцерам та спецназу РФ у Криму

Новий скандал із ТЦК: зупинили родину на автомобілі, чоловіка забрали, а дружину та дитину кинули на узбіччі. Відео

Навчаються кататися на лижах: Тіна Кароль показала, як відпочиває в Карпатах зі своїм дорослим сином