Цього року російські окупанти продовжать свої зусилля на фронті з метою досягнення певних результатів. Їхня стратегічна мета залишається незмінною - розширення контролю на кордонах Донецької та Луганської областей, а також наближення до річки Оскіл.

На той час Збройним силам України потрібен час для ретельної підготовки до наступних наступальних операцій. Таку думку озвучив полковник запас ЗСУ та військовий експерт Сергій Грабський, пише РБК-Україна.

На його думку, оцінюючи перспективи російських дій на фронті у 2024 році, зазначається, що якщо окупанти продовжуватимуть свої поточні тактичні дії, значних успіхів їм досягти не вдасться.

Грабський наголошує, що слід говорити про "значні успіхи". Це пов'язано з тим, що їхня стратегія полягатиме у поступовому прориві в українську оборону, спробах поступового захоплення невеликих ділянок території, аналогічних їхнім діям у 2022-2023 роках. Їхні успіхи вимірюються з урахуванням їх втрат і "больового порога", який для них є зовсім іншим.

За його твердженням, російські сили прагнуть реалізувати стратегічні цілі, поставлені ними ще 17 квітня 2022 року, а саме досягнення кордонів Донецької та Луганської областей.

Додатковим важливим завданням для них є наближення до річки Оскіл, усунення Роботинського виступу та контролю зони, де діють українські війська на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

У відповідь на питання про можливість нових наступальних операцій з боку України цього року, Грабський наголошує, що військові дії потребують ретельної підготовки, і досвід 2023 року свідчить про це.

Експерт навів аналогію з Другою світовою війною, згадавши, що 1942 року британські війська робили спробу висадитися в районі Па-де-Кале, але зіткнулися з поразкою. Потім потрібно було майже два роки, щоб успішно провести висадку в Нормандії. Цей процес вимагав колосального збільшення сил та ресурсів.

Читайте також:

Як розвиватиметься війна у 2024 році: вже названо три головні сценарії

"Землі України знову зацвітуть": старець з гори Афон зробив пророцтво про закінчення війни

Має бути удар по Росії: Польща вимагає дати Україні ракети дальньої дії, щоб знищити пускові майданчики РФ