В Україні продовжуються порушення прав представниками ТЦК та СП. Наприклад, на території Закарпаття військові зупинили автомобіль та, використовуючи жорстку форму погроз, змусили водія поїхати до ТЦК, залишивши його дружину та дитину на трасі.

Докладніше про кричущий випадок інформує народний депутат від партії "Слуга народу" Георгій Мазурашу повідомив у Facebook.

Мазурашу повідомив, що військові змусили водія поїхати до ТЦК, не приділяючи уваги тому, що в машині були його дружина та дитина. За його словами, після цього чоловік зник, а його місцезнаходження невідоме. За словами депутата, дружина з дитиною були змушені провести день біля ТЦК, де їм радили не звертатися до поліції.

Мазурашу також поставив питання про те, чи готова людина, піддана такому приниженню, справді захищати свою батьківщину. Він також наголосив, що подібні порушення лише послаблюють українське суспільство та створюють негативні емоції у громадян.

"Увага, питання. Чи буде таким чином мобілізований реально захищати Батьківщину? Яких емоцій щодо військових, влади, рідної країни відчуває ця громадянка України, її викрадений людьми у військовій формі чоловік, дитина, на очах якої викрали тата? Яким чином таке свавілля має допомогти Україні успішніше протистояти рашистській агресії? Чи не свідомо займаються таким школярством, щоб швидше довести Україну до стану неможливості протистояти агресорам?", — підкреслив народний обранець.

Читайте також:

А ось тепер усе буде по-новому: на що чекати українським чоловікам від мобілізації. Кого візьмуть і як усе зміниться

Що потрібно знати тим, у кого бронь: нововведення по мобілізації, про які ви не знали

Це потрібно знати: у яких випадках із працівника можуть зняти броню від мобілізації. Роз'яснення