Багатство найвпливовіших людей на планеті вимірюється кількістю золота в їх власності, і диктатори мають найбільше. Однак розкрити реальний розмір їх скарбів можна лише внаслідок повалення диктаторського режиму.

Докладніше про те, чоловік знайшов 5 злитків золота в паливному баку радянського танка часів Другої світової, інформує 2plus2.ua.

«Щоразу після повалення диктатора знаходять багато цікавих золотих виробів: золоті батони, золоті унітази, золоті пістолети та іншу зброю. І все це згодом кудись безслідно зникає», – каже ювелір-дизайнер Армандо Шадон.

Дивно, але диктаторське золото можна навіть знайти у власному гаражі. 2017 року британський колекціонер Нік Мід придбав на інтернет-аукціоні радянський танк Т-54, який раніше був у володінні армії Саддама Хусейна. У 1990 році цей танк брав участь в окупації Кувейту іракськими військами, які відзначилися звірствами та мародерством.

На момент продажу танк, який перебував у стані металобрухту, був оцінений у 30 тисяч фунтів стерлінгів. Новий власник вирішив розібрати його для очищення від бруду та іржі. Однак він виявив, що паливний бак надто тяжкий для порожньої залізної оболонки.

Підозрюючи, що саддамівці сховали в танку зброю, він записав на відео момент відкриття бензобака, щоб уникнути можливих проблем із законом. На його подив, серед іржавого металобрухту він виявив п'ять золотих злитків, кожен вагою від 5 до 8 кілограмів. Їхня вартість склала 2 мільйони фунтів стерлінгів, що в 70 разів більше, ніж сплачена за танк сума.

Читайте також:

Скорочення предметів і не лише: що чекає на українських школярів. Важливі нові правила

Відомий український телеведучий поїхав на саміт до Європи і тепер не хоче повертатися в Україну.

Прикмети, які перевірені роками: що не можна робити з грошима, щоб не спричинити бідність