Польський шахіст Ян-Кшиштоф Дуда привернув до себе увагу світових медіа завдяки вчинку, який заслуговує на повагу. Поляк показав, що не хоче торкатися представника країни, що вбиває українців.

Так, відомий польський шахіст Ян-Кшиштоф Дуда на Чемпіонаті світу зі швидкісних шахів продемонстрував, як потрібно ставитися до російських "нейтральних" спортсменів.

Довідка:

  • Ян-Кшиштоф Дуда – один з найобдарованіших польських шахістів. Почав грати в шахи у 5 років.
  • Перший вагомий успіх здобув у 7 років, коли виграв чемпіонат Польщі серед юніорів. А вже у 2006 році дебютував у рейтинг-листі ФІДЕ.

Отож, Ян-Кшиштоф Дуда відмовився потиснути руку своєму супернику з РФ Денису Хісматуліну, оскільки той підтримує війну в Україні. Фрагмент трансляції розлетівся мережею.

Відомо, що інцидент стався ще наприкінці грудня в Самарканді (Узбекистан) на чемпіонаті світу 2023 року з шахів у рапід та бліц-грі. Російський шахіст простяг руку Дуді, коли сідав за шахівницю, однак поляк жестом руки показав, що не хоче торкатися представника Росії, оскільки той підтримує війну в Україні та російського диктатора Володимира Путіна.

Зазначимо, що польському шахісту за свій вчинок загрожувала дискваліфікація через порушення правил "чесної гри", але Хісматуллін не подав скаргу. Зрештою партія завершилася внічию.

Зазначимо, що Денис Хісматуллін виступає під прапором ФІДЕ, але є великим прихильником кривавого диктатора Путіна. Разом зі своїм партнером, а сумісництвом зрадником України Сергієм Карякіним він їздив в окупований Донбас. Хісматуллін відкрито допомагав російським терористам, з якими залюбки фотографувався.

Читайте також:

Нові правила набули чинності: кому треба з'явитися до ТЦК без повістки

"Квартал 95" потрапив у скандал через жарти про біженку з Херсонської області: справа вже дійшла до суду

Кабмін запровадив зміни: як українцям виплачуватимуть субсидії - подробиці

"Замість злочинця покараємо родичів": Кадиров вигадав нову систему покарань. Відео