В Україні внесено суттєві зміни до процедури виплат субсидій та пільг громадянам. Відповідно до затверджених змін, тепер кошти для одержувачів перераховуватимуться до 5 числа місяця. Ці зміни стосуються виплат, пов'язаних із оплатою житлово-комунальних послуг та придбанням побутового палива.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів №1404.

Згідно з документом, головним розпорядником бюджетних коштів стає Міністерство соціальної політики, а Пенсійний фонд України – відповідальним виконавцем бюджетної програми субсидій.

Наразі кошти перераховуватимуться на банківські рахунки в уповноважених банках до 5 числа кожного місяця, за який нараховано субсидії. Також змінено час перерахування через виплатні об'єкти, такі як організації, які виплачують та доставляють пенсії, та "Укрпошта" - тепер це відбувається до 25 числа наступного місяця, згідно з графіком виплат.

Необхідно наголосити, що у державному бюджеті на 2024 рік виділено значні кошти для житлових субсидій – 49,9 мільярда гривень, що на 32% більше, ніж у попередньому році. Ці додаткові кошти спрямовані на забезпечення соціальної підтримки громадян та пом'якшення впливу зростання тарифів на комунальні послуги.

Такі заходи покликані забезпечити більш ефективну та своєчасну підтримку громадян, які потребують соціальної допомоги, та сприяти справедливому розподілу бюджетних коштів.

Нагадаємо, що кошти виділяються на такі цілі:

- виплата житлових субсидій для оплати житлово-комунальних послуг та придбання побутового палива (житлова субсидія).

- виплата громадянам пільг з оплати житлово-комунальних послуг та придбання побутового палива (пільги).

- виплата українцям коштів додаткової підтримки на придбання твердого палива.

Читайте також:

Ви можете і не здогадатися: названа проста причина, через яку позбавлять субсидії

Тепер отримати субсидію стане набагато простіше: що потрібно знати

Забудьте про виплати та субсидії, якщо у вас є машина: українців приголомшили. Кого це торкнеться