У зв'язку із загальною мобілізацією в українських Збройних силах почали мобілізувати військовозобов'язаних чоловіків віком від 18 до 60 років. Однак деякі з них намагаються уникнути призову до армії. У цьому контексті розглядаються зміни у законодавстві, які передбачають покарання для ухилистів.

Про це пише "PRO Війну".

Згідно з новим законопроєктом, громадяни України, які ухиляються від мобілізації, будуть штрафуватися у розмірі від 8 500 грн до 17 000 грн. Це суттєве збільшення порівняно з поточними нормами, де штраф за таке правопорушення коливається від 3400 до 5100 грн.

У разі порушення законодавства про оборону, військову службу та мобілізацію передбачено ще більш серйозні штрафи – від 25 500 до 34 000 грн для пересічних громадян та від 34 000 грн до 85 000 грн для посадових осіб.

Важливо відзначити , що у громадян діятимуть нові обмеження, і ті, хто порушить законодавство під час воєнного стану, можуть бути затримані терміном до 3 годин або, у деяких випадках, до 3 діб.

Також варто зазначити і те, що багатодітні чоловіки в Україні мають певні переваги. Відповідно до законодавства, чоловіки та жінки з трьома чи більше дітьми не підлягають призову до армії. Для підтвердження статусу багатодітної сім'ї необхідно надати певний перелік документів у спеціальні органи, що забезпечує звільнення від військової служби.

Зазначимо, що служба в українській армії надає унікальну можливість зробити внесок у захист суверенітету та безпеки країни в умовах геополітичних викликів. Це також можливість для громадян виявити патріотизм, розвиватися як особистість, набувати важливих навичок та служити суспільству.

Читайте також:

Як оформити відстрочку від мобілізації, якщо ви доглядаєте хвору людину: роз'яснення

Тільки ті, хто має велику зарплату: у Раді хочуть змінити умови бронювання від мобілізації

Не вистачить грошей на всіх: Мінекономіки заявили про відсутність коштів на посилення мобілізації