Війна в Україні триває майже 2 роки, і всі ці два роки Росія відчувала себе "царицею морською" в Азовському та Чорному морі. Але більше цього не буде, і ЗСУ про це подбає.

Докладніше про те, що росіяни терміново вивели всі свої бойові кораблі з Чорного та Азовського морів, інформує Обозреватель.

За даними джерела, на 9:00 ранку 24 грудня води Чорного та Азовського морів залишилися без російських військових кораблів, проте Російська Федерація продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі.

Військово-морські сили України повідомили, що російські сили зберігають ракетоносії у Середземному морі. Відомо, що в Середземному морі знаходяться чотири ворожі кораблі, включаючи два ракетоносці "Калібр" із загальним залпом до 16 ракет.

Також у Військово-морських силах України наголосили, що за останню добу понад десяток кораблів прорвалися через Керченську протоку на користь країни-терориста. До Азовського моря увійшли 11 суден, з яких 4 прийшли з Босфору, а до Чорного моря – два судна.

Також наголошується, що окупанти продовжують порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 (SOLAS), відключаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

За даними погодного сервісу Ventusky, вранці 24 грудня у Чорному морі спостерігається сильний шторм. Біля узбережжя тимчасово окупованого Криму висота хвиль сягає 2,5 метра. Цілком можливо, що виведення флоту пов'язане саме з погодою, можливо, з ймовірністю "поцілунку" з українськими військовими розробками.

Читайте також:

Прославила на весь світ: прем'єр-міністр Латвії показала потужний жарт із приводу Орбана, який так любить Путіна.

Названо два українські міста, які росіяни хочуть захопити до виборів Путіна, щоб він був переможцем

Це потрібно знати: у яких випадках із працівника можуть зняти броню від мобілізації. Роз'яснення